shibari jute için ürünler (5)

Sambuk çayı

Sambuk çayı

Faydaları: bir mürverin aroması rahatlatıcı bir etkiye sahiptir ve muhtemelen sinirleri ve depresyon belirtilerini yatıştırır. Antibakteriyeldir. Soğuk algınlığı, bronşit, burun akıntısı, ateş, boğaz ağrısı gibi rahatsızlıklara karşı yaygın olarak kullanılır ve boğuk ses için yumuşatıcı olarak işlev görür. Kuzey ülkelerinin bazılarında, yazın mürverin çiçek açmasıyla başladığı ve meyvelerin olgunlaşmasıyla, ağustos sonunda sona erdiği söylenir. Mürver çiçeğinin büyüleyici aroması, yılın yaz dönemine özgüdür. Kullanım: Mürver çiçeği en yaygın olarak çay ve infüzyonlar için kullanılır. 2-3 tatlı kaşığı kurutulmuş otu kaynar suya (250 ml) yaklaşık 10-12 dakika demleyin, ardından otu süzün. Ambalaj: 125g, 250g ve dökme
Bütün Yıldız Anisi

Bütün Yıldız Anisi

Avantajlar: yıldız anasonu Çin'den gelmektedir ve 3000 yıldan fazla bir süredir bilinmektedir. Avrupa'ya denizciler aracılığıyla ulaştı ve hemen ardından çok aktif bir şekilde ticareti yapılmaya başlandı. Yıldız anasonu ve anason tohumları aynı bitkiden gelmemektedir, ancak isimleri nedeniyle sıkça karıştırılmaktadır. Yıldız anasonu magnolia ailesindendir, oysa anason tohumları maydanoz ailesine aittir. Yıldız anason tohumları mutfakta kullanılmakta ve tatlı anason tadına sahiptir. Kullanım: tatlı tadı nedeniyle, yıldız anasonu genellikle reçellerde, keklerde, pudinglerde ve şuruplarda kullanılmaktadır. Ayrıca içeceklerde, örneğin aromalandırmak için de kullanılmaktadır. Ambalaj: 125g, 250g ve dökme
Tikka Masala

Tikka Masala

Tikka Masala, kişniş, kimyon, sarımsak, paprika, zencefil, acı biber ve nane içerir. Bu baharat genellikle tavuk tikka masala için kullanılır. Çoğu köri gibi, antibakteriyel özelliklere sahip olduğuna inanılmaktadır. Bu baharatlar, etlerin korunması gereken sıcak iklimlere sahip ülkelerin yemeklerinde bulunur. Bu nedenle, farklı baharatların kombinasyonu nedeniyle, Tikka Masala'nın tüketenler üzerinde faydalı bir etkisi olduğu düşünülmektedir. Tikka Masala isminin ilk kez Güney Asya'daki Mogol İmparatorluğu'nda geçtiği ve bulunduğu düşünülmektedir. Ardından, bu isim yüzyıllar boyunca kaybolmuştur. 20. yüzyılın ortalarında Avrupa'da çok popüler bir baharat haline gelmiştir. Bu dönemde birçok Hintli göçmen Birleşik Krallık'a gelmiş, restoranlar açmış ve birçok baharatla pişirilmiş tavuk anlamına gelen tavuk Tikka Masala sunmaya başlamıştır. Birkaç yıl daha Ambalaj: 250g, 500g ve dökme
Muskat Cevizi - Bütün, Toz

Muskat Cevizi - Bütün, Toz

Faydaları: Muskat cevizi, sıcak baharatlı bir lezzete sahiptir ve B1, B6 vitaminleri ile magnezyum gibi besin maddeleri açısından zengindir. Muskat cevizi, daha çok tatlılar, içecekler ve baharatlı, doğu yemekleri için bir baharat olarak kullanılır, çay olarak değil. Ambalaj: Toz – 250g, 500g ve dökme;
Dut Yaprakları

Dut Yaprakları

dut ağaçları, dünya genelinde takdir edilen ve genellikle vitaminler, mineraller ve güçlü bitkisel bileşiklerin yoğunluğu nedeniyle süper gıdalar olarak kabul edilen aromatik meyveler üretir. Ancak, meyve, dut ağacının sağlık yararları sunduğu söylenen tek parça değildir. Yüzyıllardır, yaprakları geleneksel tıpta çeşitli durumlar için doğal bir tedavi olarak kullanılmıştır. Kan şekeri ve insülin seviyeleri üzerinde olumlu etkileri olduğu söylenmektedir. Ayrıca, kolesterolün kan damarlarındaki oksidasyonunu azaltarak ateroskleroz risklerini düşürdüğü düşünülmektedir. Ayrıca, yüksek miktarda monosakkaritlerin dolaşıma girmesini sınırlayarak diyabeti önlemeye yardımcı olduğu söylenmektedir. Kullanım: Dut yaprakları esasen çay için kullanılır. 1 tatlı kaşığı yaprağı 250 ml kaynar suya ekleyin ve damak tadınıza göre 3-5 dakika bekletin. Ambalaj: 125g, 250g ve dökme